måndag 3 mars 2014

RINGTRÄNING!

Hejsan!
Ny månad och ny vecka, helgen räckte INTE till, till allt som jag ville hinna med.
Men va skoj vi har haft i. Nemas & Jag har varit på utställningsträning i lördags.
Först utmanade jag honom att åka buss igen, och det gick bra.

Nemas on the road

Han satt så fint längst bak i bussen och hade full koll på ALLA som klev ombord.
Det var första gången som vi var med på Ringträning i Gävle. Vilken kanongrej att kunna få delta i. Nu visade det sig att det ALDRIG varit så många hundar vid tidigare tillfällen. Det var över 30 st som hade nappat på detta denna lördag.Så många hundar har nog inte Nemas sett samtidigt någon gång.
 
 
En liten del av gänget
 
 Han blev först lite skrajsen då vi kom till platsen men det släppte snabbt. Men oj vad han verkade fundera över den stora "Grandan " som vi stod bredvid ett tag. Vi delades in i två grupper och vi fick börja med att köra lite kontaktövningar. Fniss!!!! Vi skulle gå serpentin mellan hundarna som stod i en cirkel. Nästan konstant med nosen i backen hela första varvet ;)
Men andra gången vi gick så gick det mycket bättre.Det som är svårast med Nemas är att han älskar ju ALLA människor. Då det var hans tur att bli lite klämd på så skulle han kunnat krupit ur sin lilla valppäls.
Att stå med alla fyra benen i backen då, det är stört omöjligt.

Min lilla fining

Men han travade på så fint i ringen och jag skötte mej oxå bra, så det så. Utställningar har jag varit massor på men INTE visat hund många gånger. Men denna "lilla" krabat ska jag försöka att ha mod till att visa själv.
Sedan var det dags att åka buss igen, för att komma hem. Visst var Nemas trött men jag tror att lilla Ayla & Suzanne var ett strå tröttare på bussen hem.

Suzanne & Ayla
Bussfärden avklarad och en kort promenad för att komma hem. Än fanns det energi i Nemas. Att hoppa upp på stenar det är kul det. Och nu behövde han inte tävla mot Neddus vem som är snabbat upp!
Ingen rast ingen ro, men vad gör väl det, då det är någe skoj man gör. Nu ljög jag lite, för jag tog en stödvila på soffan då vi kommit hem.
Sedan var dags att bada Neddus.Men han fick faktiskt vänta med att bli klippt till nästa dag.

Neddus spanar på husse i fönstret
Nu längtar jag till att alla aktiviteter sätter igång. Då ska det bl.a bli rallyträning med Neddus.
Agility får jag nog lägga på hyllan och se vad som händer senare. Mitt knä pallar ICKE för det i dagsläget.
Jävla skit!!!! får man säga då.

Kram Från Oss// Babbsan, Neddus & Nemas.

Inga kommentarer: