måndag 4 juli 2016

Uppdaterat!

Hejsan!
Ja då har vi debuterat i agilityvärlden!!!!! 
Skämt  åsido, fasiken va jag är dålig på att uppdatera.
Tanken har funnits många gånger men så är något nytt på G, och då väntar jag med att skriva till efter.
Efter blir efter igen och efter igen.....Bloggen är bra för mig att sätta ord på saker och ting som MÅSTE tränas vidare på. Jag har sååååå mycket att träna på tillsammans med mina killar så därför har allt uteblivit, fniss!

Jorå debuten på hemma planen tillsammans med Nemas gick väl sisådär.
Vi har även varit till Hudiksvall och startat i fyra klasser. Summan av kardemumman 6 starter i agility/hopp klass och målgång EN!!!!!
  

Nemas
Denna fina rosett fick vi i Hudiksvall. Det var bara två hundar i mål och Nemas kom tvåa  :)
Jag har kört agility sedan 1998 och inte först nu kommit på att agilityhundar är MYCKET MYCKET lydiga hundar. Nemas är INTE en agilityhund .......än. Att få sin hund att springa fritt på en bana där det sitter fullt med människor och hundar runt banan det är inte lätt alla ggr.
Han har sprungit av banan flera ggr för att kolla på snygga brudar, och hälsa på annat folk. Tror barske mig inte att det är så i någon annan hundsport. Rallylydnad och tävlingslydnad där får man inte vara för nära den tävlande hunden. Och i utställningsringen har man ju koppel på  :)
Detta är ett av det STORA jobben vi har framför Oss.

Rallylydnad har vi oxå varit ute och tävlat i. Nemas har debuterat i avanceradklass, och jag har diskat oss i ALLA starter vi gjort där. Han har varit okoncentrerad så jag har medvetet gjort disk. Så där måste vi jobba stenhårt på kontakt.

Neddus han är bara så underbar att träna och tävla med. Där finns få fin kontakt och energi. Men där har jag felat ordentligt!!!!
Vid en start så glömde jag att ta av koppel då vi gick in i honnören..........DISK.
Men det var dubbeltävling så nästa omgång i Mästarklass så fick vi behålla 92 poäng.
Det kändes som lite revansch i alla fall.
 
Vi har haft semester och bland annat varit till Sälen. Det är underbart att ströva omkring där med hundarna.

Nemas & Neddus
Neddus klättrar i träd!

Neddus

Nemas
Nemas

Nu sitter jag och knappar för full på tangentbordet för att få detta klart idag. Jag ska straxt åka till jobbet och göra första passet efter min semester.
 Men......bara jag kommer innanför dörrarna på Kortids så kommer det att kännas som att jag var där igår. Och jag älskar ju mitt jobb oxå. Men det är skööööönt med semester. Och semester har jag redan nu på söndag, igen. Då ska Bengtsson, Jag, Berta & Nemas åka till Mora för att tävla agility!!!!!

Ha det gott där ute och njut av sommaren, medan den är kvar :)
Kram från Oss// Babbsan Neddus & Nemas.

Neddus

Inga kommentarer: