söndag 9 november 2014

Agilitykurs

Hejsan!
Japp, vi är kvar på samma blogg, än så länge :)
Har hittat en knapp som förklarar hur man gör om man har problem med bilder till bloggen. Nu fattas bara en kunnig person som begriper denna (för mig) grekiska. Helst vill jag ju vara kvar här, där jag har mina minnen.

Vad har vi haft för Oss sedan sist då? Ja det kan jag inte riktigt minnas i dagsläget, men.............. mitt körkort kryper närmre och närmre.
Jag har skrivit teoriprovet, som var mycket klurigare än vad jag trodde. Fick godkänt med god marginal på första försöket. Yes!!!!!
Nu är det uppkörningen kvar. Den SKA jag fixa, om så ej första gången så kommer jag INTE att ge mig. Innan detta år är slut ska jag ha det i min hand. Jag klappar mig själv på axeln och tänker: Inte illa av en gammal tant som mig.

Hunderiet då? Nemas och jag har varit på en inoff på hemma klubben. Men det var länge sedan nu. Där slutade vi som BIG-3 med bra kritik. Bara det att det stod att: Ger för dagen något luftigt uttryck!
 
Men........ då på utställningsdagen en 14mån wheatenvalp med "irlänskpäls" ser ju faktiskt ut sån :) 
Tur man inte fäster sig så mycket vid pappret. Han är snyggast iallafall!!!!

Idag FARSDAG. Husse i huset jobbade 12tim pass så barnen kommer någon annan dag ist.
Men vi har ju en till far i huset.
 
Beamix Wildstar "Neddus"


 
Nemas uppvaktade sin goa far med grisknorr. Men bara en, för en ville han ha själv :)


 
Denna vecka körde det ihop sig lite mellan husse i husets och mitt arbetsschema. Då jag kollade mina semesterdagar så upptäckte jag att det fanns gott om dagar kvar att ta ut. Hur har jag kunnat missat det???
Sagt och gjort, jag tog ut semester så jag har varit hemma med killarna denna vecka.
Och vad händer då? Dyngförkyld. Natten till idag hostade jag så jag tror grannarna vaknade. Väl vaken i morse ingen röst, men den kom skröppligt längre fram på dagen. Och inte kan jag vara tyst en längre stund heller. Men det har straffat sig nu. Nu sitter jag med mitt varma te och dator och gubben har det lugnt och skönt i öronen :)
Men idag har Nemas & Jag gjort premiär på (valp)agilitykurs.
Hur skulle detta gå? Jag som inte tränat honom så mycket som jag borde gjort. Han är ju ganska explosiv av sig och älskar alla. Ja bara alla så att han håller på att krypa ur sina fina lockar. Började iallafall med att klä på mig ett psykologiskt  plagg för dagen.

Läckraste tröjan från Kristina Josefsson
Bengtsson & Berta kom och hämtade upp oss först för att vi senare hämtade Annika. S & Iggy. Nu jäklar skulle det äntligen bli av att börja med agility med ung tupparna och hönorna :)
 
 
Väl framme så väntade Marie-Louise.W & Hedwig och Anna.L & Peppsi på oss. Vi blev lite sena men nu vet vi färdvägen till nästa tillfälle.
Tror vi alla blev frälsta på kursen som Malin.E erbjöd oss. Så himla bra förklarat in i detalj och mycket bra upplägg. Alla hundar skötte sig så bra, inget tokrace som jag tror att vi alla hade föreställt oss :)

Vi fick börja med lite hoppteknik, och för Nemas del så fick vi ta hjälp av stödbommar. Han tog de två sista hindren i ett hopp. Men med förklaring av Malin hur man skulle få honom att gå ner mellan hindren så fixade han det jättebra till slut.


Många fina kontakt och berörings övningar fick vi oxå med oss hem, så nu har vi lite att jobba och träna på till nästa gång vi ska träffas.
 
Avslutar dagens blogg med detta tidningsklipp. Tycker att det stämmer in så himla bra.
 
 

Kram från Oss// Babbsan Neddus & Nemas.

Inga kommentarer: