söndag 13 juli 2014

Norrlands Guld!
Hejsan!
Nu ligger vi efter i bloggen igen. Men är det semester och fint väder så ska man vara ute och njuta.

Förra helgen 5-6 juli gjorde vi en resa Gävle – Skellefteå för att vara med på inoff utställningen Norrlands Guld och agility KM, enbart för wheatenterriers.
Bilen var fullpackad med hundburar och det allra nödvändigaste. Annika Bengtsson, Annika Sterner och Jag tillsammans med sex hundar gjorde att ingen onödig packning fick plats.Resan dit på de ca 64 milen gick fort, då vi som alltid har så skoj tillsammans. Vi hade hyrt en liten stuga och Lill (Nemas uppfödare) + en hund skulle också bo där med Oss.
Så skoj att dom kom ända från Kirkenes i Norge. 

Lill med Turte, Nemas och Neddus


 Straxt ovanför Skellefteå Camping låg en restaurang där hundarna också var välkomna på uteserveringen.
Inte alla som avnjutit god mat till lagad av en kock som kommit fyra i TV serien Mästerkockarna. Men det har vi!!! Behöver jag tala om att det smakade bra? Nej jag tänkte väl det.

 Söndag morgon och solen lyste, lite väl mycket kan man tycka då man ska på hundtävling. Först ut var Annikorna med sina valpar Iggy och Berta på utställningen. Dom skötte sig fint i ringen. BIR-BIM blev utdelningen för dom.


Sedan var det juniorernas tur där Nemas går. Nemas var yngst av alla. Han placerade sig som 2:a men blev oplac i bhkl. Jättefin kritik och han skötte sig så fint i ringen. Han verkar älska att springa runt och visa upp sig!Annikas Shylah blev BIR Öppenklass bland tikarna. 
Lill och hennes Turte fick också fin kritik men oplac. Sedan hade jag anmält Neddus också på utställningen då vi ändå var där. Det ger mig bra träning med en rutinerad hund. Det var fyra championhanar och vi kom fyra. Bra kritik där också men han är ju kastrerad så han ska nog inte komma före de andra, även om han är mycket snyggare i mina ögon J
Så äntligen agility KM!!!!!!
Neddus & Jag har inte kört en bana på nästan ett helt år!!! Ja det stämmer, vi har tränat små kombinationer men det är allt också. Banorna var kluriga och många drog på sig disk. Och det gjorde även Neddus & Jag i ag klassen. Vi skärpte till oss i hoppklassen men fick en femma som höll på att sluta med disk även där. Neddus hade skoj och tiden räckte till en 2:a plac i Wheaten KM agility 2014 large !!

 

 Flippan & Annika fixade båda banorna fint tillsammans.
Vinst!!!!
Härligt flickor!!!

Berta ville oxå vara med på bild!


Lill kämpade på i en Nybörjarklass i agility med Turte. Där vet jag inte hur de dömde, eller om dom kom runt. Kul att se iaf.


 Nemas har också hunnit fyllt 11 mån den 9 juli!
Tänk att nästa gång blir det 1år!!!!


 Härliga grabben som håller på med så massa bus J
På Facebook har det blivit lite av en sport att skrina om Dagens Nemasbus. Allt från att sno skor, toarullar, plockar bort stödpinnarna på mina plantor, läser sönder tidningar, snor mat från disbämk mm mm………..listan kan göras lång!!!

En tråkig händelse har det också varit. Emelie gav Hydro en chans till, och försökte att placera om honom, då det inte fungerade hemma hos dem. Men tyvärr så fungerade det inte i det nya hemmet heller.
Han fick komma tillbaka hem till Emelie och naturligtvis så träffade vi dom. Det fanns nog bara en hund som Hydro tyckte om och det var Neddus. Det blev ett kärt återseende för de båda då Hydro varit borta sedan påsk. Tyvärr så hyste han inte samma känslor för Nemas som för Neddus, så det skulle bli ohållbart om han flyttat in hos Oss. Nu fick han iaf komma hem till Emelie några dagar och dom gjorde ett avslut tillsammans. Tungt, tungt men nu har den lilla kroppen fått lugn och ro. Kram från Oss!!

1 kommentar:

Susanne Erikzén sa...

Älskade lilla Hydro, vila i frid <3